WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN KUNSTGRAS?

 

Kunstgras vraagt een minimum aan onderhoud, het gras in uw tuin is altijd mooi groen, u heeft geen onderhoudskosten meer, het is bestand tegen alle weersomstandigheden, de grasmat heeft een lange levensduur en is zeer geschikt wanneer u leidt aan hooikoorts.

Het is niet moeilijk om de mythen rond kunstgras te verdrijven. Het enige wat u hoeft te doen is praten met iemand die het thuis heeft geïnstalleerd. In de meeste gevallen zijn de voordelen groter dan de mogelijke nadelen die kunnen gepresenteerd worden.

 

 

ZIET KUNSTGRAS ER NATUURLIJK UIT?

Sportvelden die met kunstgras zijn gemaakt, zien er misschien wat onnatuurlijk uit vanwege hun intense kleur en uniforme hoogte, maar als kunstgras professioneel wordt geïnstalleerd in een woning, is het vaak vrij moeilijk om te bepalen of het echt of nep is. De vooruitgang in de manier waarop het gras is opgebouwd en de gebruikte materialen heeft enorm verschil gemaakt in hoe kunstgras eruit ziet en aanvoelt. In de juiste situatie is het vaak vrij moeilijk om te bepalen of een gazon echt is of niet. Bij Grazie is de fabrikant tot het uiterste gegaan om ervoor te zorgen dat het product er zo dicht mogelijk bij het natuurlijke alternatief uitziet en aanvoelt.

IS KUNSTGRAS DUUR?

Kunstgras is tijd-en kostenbesparend. U bespaart op water(sproeien), meststoffen,pesticiden, aankoop en onderhoud van tuinmachines, periodieke vernieuwing van gras en bijzaaien, enz...

Wanneer u beslist om kunstgras te laten installeren dan is dit een eenmalige kost voor een altijd mooi uitziend gazon.

WAT IS DE BESTE ONDERGROND VOOR KUNSTGRAS?

Het aanleggen van kunstgras vergt veel precisie! Voor het beste eindresultaat is de ondergrond van zeer groot belang. Een goede basis is het begin van alles!  De ondergrond maken wij in stabilisé!  Waarom?  Nooit verzakkingen en draineert perfect. Bij stabilisé kunnen wij het kunstgras nog beter verankeren in de ondergrond door de juiste verhouding van zand/cement te gebruiken. Ook de manier van het uitvlakken van de stabilisé is zeer belangrijk. Ongedierte zoals een mol of het onkruid heeft bij stabilisé geen kans meer!

VRAAGT KUNSTGRAS VEEL ONDERHOUD?

Kunstgras dat gebruikt wordt voor landschapstuinen en niet voor sportieve doeleinden vraagt een zeer beperkt onderhoud. Het wegblazen van gevallen bladeren in het herfst- en winterseizoen. En tijdens drogere periodes zachtjes besprenkelen met water om het residu van huisdierafval af te breken, is alles wat echt nodig is om kunstgras mooi te houden.

KAN JE KUNSTGRAS OOK LEGGEN OP TEGELS, BETON, STEEN?

Je kan kunstgras ook leggen op verharde ondergronden zoals tegels, beton, stenen, enz.

Voor het egaliseren zullen wij dan echter steeds een druk-verdeeldoek aanbrengen, zodat de structuur van onderliggende tegels of barsten niet zichtbaar of voelbaar worden.

IS KUNSTGRAS VEILIG VOOR KINDEREN EN HUISDIEREN?

Onze kunstgrassen zijn zeer zacht en daarom uiterst geschikt om lekker op te spelen. Daarnaast is het brandveilig en droogt het zeer snel op na een regenbui. Zo glijden jouw kinderen niet snel uit. Ons kunstgras is net zo veilig als kinderspeelgoed. Het kunstgras kan op locatie zo worden gesneden dat er verschillende speeltoestellen kunnen staan. Om de ondergrond nog zachter te maken is het ook mogelijk om extra valdemping te plaatsen onder het kunstgras.

IS KUNSTGRAS KLEURVAST?

Grazie kunstgras is vervaardigt met de beste kleurstoffen. De grasmat maakt gebruik van UV-stabilisatoren zodat het kunstgras niet verkleurt onder invloed van zonlicht. Ons kunstgras is ontworpen om zowel zijn kleur als textuur gedurende zijn levensduur te behouden. Het zal niet vervagen of verkleuren in direct zonlicht en zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan huisdierafval. Vanwege de aard van de gebruikte materialen in de constructie van het gras, loopt de kleur door het materiaal, het is geen toplaag. Zelfs als het materiaal breekt, moet het zijn rijke groene tint behouden. Als het gaat om textuur, worden de grassprieten gesneden op een manier die vergelijkbaar is met natuurlijk gras. Hoe lang het gras ook op zijn plaats blijft, het gras zal zijn vorm en veerkracht behouden. Als het na veel voetgangersverkeer mat wordt, is meestal een zachte pluk met een stijve borstel meestal alles wat nodig is om het gazon zijn oorspronkelijke textuur te herstellen.

Ons kunstgras is kleurvast getest onder de meest extreme omstandigheden.

Bij ons krijgt u een garantie van 15 jaar op kleur- & slijtage.

MOET KUNSTGRAS INGEZAND WORDEN?

Het inzanden van kunstgras geeft verschillende voordelen. Het zorgt dat de grassprieten beter recht blijven staan. Het reguleert de temperatuur zodat men er zonder problemen blootsvoets kan over lopen. Het voorkomt krimping van de mat en doordat het zand langer vochtig blijft heb je minder kans dat het gras statisch wordt.

IS KUNSTGRAS GESCHIKT VOOR ROND HET ZWEMBAD?

Kunstgras kan tot aan de rand van het zwembad gelegd worden. Chloor gemengd met water, zoals zwembadwater is niet schadelijk voor het kunstgras. Pure chloor kan het kunstgras echter wel beschadigen. 

IS KUNSTGRAS SLECHT VOOR HET MILIEU?

Jarenlang werd geloofd dat een kunstgrasveld schadelijk was voor het milieu. Studies hebben aangetoond dat de materialen die worden gebruikt bij de constructie van kunstgras geen residu achterlaten of giftige stoffen afgeven. Als kunstgras eenmaal is geïnstalleerd, zijn er in feite geen agressieve meststoffen, pesticiden of herbiciden nodig om het te onderhouden. Gedaan met grondwaterbevuiling door chemische stoffen en pesticiden( ook beter voor uw gezondheid!), geen verspilling van kostbaar water, gedaan met lawaai en rookgassen van het maaien, minder tuinafval en bovendien zijn de grassen van Grazie gemaakt van gerecycleerde materialen. Dit vermindert op zich de CO2-voetafdruk van kunstgras aanzienlijk.